Обмеженість ресурсів, корупція, брак довіри і конфлікт інтересів заважатимуть швидкому відновленню армії рф – RAND

7/10/2024
singleNews

У той час як війна в Україні триває, західні політики і військові замислюються про війну наступну. Зважаючи на те, як швидко росія відновлює свою армію, вони запитують, коли вона зможе розпочати нову масштабну наступальну операцію?

На ці питання пропонує відповідь дослідження американського аналітичного центру RAND Corporation «Russia’s Speedy Military Rebuild Doesn’t Tell the Whole Story».

За твердженням дослідників, у найближчі роки російське військове і політичне керівництво ухвалюватиме рішення щодо структури і характеристик збройних сил, а також відносин між громадянами, військовими та оборонним відомством. Ці рішення частково ґрунтуватимуться на досвіді ведення війни проти України. Типи сил і засобів, які росія втратила, а також ефективність різних компонентів її збройних сил у конфлікті будуть в центрі уваги. Так само, як і російське сприйняття середовища загроз.

Інші чинники також матимуть вплив, зокрема спадщина історичних оборонних реформ. Ця історія – від нереалізованих планів реформ в останні роки існування радянського союзу до провалу так званих реформ «Нового погляду» після вторгнення росії в Грузію в 2008 році – свідчить про те, що спроби створити компактніші і якісно кращі збройні сили в минулому не мали успіху.

Обмеженість ресурсів, корупція, брак довіри і конфлікт інтересів між різними військовими структурами можуть так само стати на заваді серйозним реформам і сьогодні.