20.11.23 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

11/20/2023
singleNews

Декларацію з нагоди 90-х роковин Голодомору підписали 45 держав.

Американський штат Нью-Йорк видав прокламацію з нагоди 90-роковин Голодомору, де ще раз наголосив на визнанні Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу. Штат Нью-Йорк також проголосив листопад місяцем пам'яті про український Голодомор-геноцид в Україні.

Ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що зараз  війна в Україні досягає кульмінації, і є «ще одним прикладом трагічних результатів, коли лідери відмовляються вчитися в історії». За його словами, перемога дуже залежить від того, чи отримає українська армія  ту зброю, яку вона  просить у союзників.

Україна та США обговорили питання конфіскації російських активів  під час міжнародного форуму з безпеки у Галіфаксі (Канада).

Спікер Сейму Латвії Дайга Мієріня назвала російську агресію «глобальною загрозою», відповідь на яку також має бути глобальною.

рф

Фінляндія закрила та посилила військовослужбовцями контрольно-пропускний пункт «Вартіус» на кордоні з росією з метою надання допомоги прикордонникам, які зводять додаткові інженерні загородження.

Президент Фінляндії Саулі Ніїністе назвав наплив мігрантів «помстою кремля» за вступ його країни до НАТО. Він стверджує, що російські прикордонники почали пропускати до Фінляндії біженців без візи ЄС, чого раніше не робили.

Кількість доступних фінансових інструментів в іноземній валюті для російських інвесторів різко скоротилася після запровадження жорстких санкцій проти спб біржі.

Через брак валютних надходжень правітєльство рф скасувало заборону путіна на експорт бензину.

Гірськолижний відпочинок для росіян зимового сезону 2023-2024 років на кавказі подорожчав на 53 %. Понад 75 % прихильників такого відпочинку мусили відмовитися від поїздок до інших країн.

На росію очікує зростання злочинності на тлі повернення в країну учасників війни з Україною, зокрема колишніх засуджених, помилуваних путіним, – заявив депутат госдуми іванов.

На москві з початку листопада відбуваються облави на чоловіків призовного віку: забирають з роботи, з місць навчання та зйомного житла, з вулиці, біля метро, з дому і відвозять до військкомату.

білоруси стали менше зберігати іноземну валюту у банківських вкладах, і через це у третьому кварталі поточного року загальна кількість вкладників скоротилася на 16 561 особу. Економісти зазначають, що скорочення обсягу валюти, яку населення зберігає у банках, говорить про зростання недовіри до банківської системи. Це також пов'язано з міграцією, скороченням торгівлі із зарубіжними країнами та загальним зниженням бізнес-активності.

міністр транспорта і комунікацій рб алєксєй ляхновіч заявив, що білоруська авіація відчуває гострий дефіцит літаків. Вирішити проблему хотіли за рахунок купівлі російських літаків, але їх реально ще немає. російські лайнери МС-21 та Suchoj Superjet 100 New не запущені в серійне виробництво, а лише проходять випробування, які за планами закінчаться після 2026 року.

білоруський портал ABW.BY, який багато років висвітлював автомобільну проблематику, припинив свою роботу. Директора порталу затримали, головного редактора посадили до колонії на 1,5 року, а редактора спецпроєктів порталу – на 2.5 року за статтею про порушення громадського порядку.